خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ۱

ایرادات خاموش شدن ناگهانی و خود به خود لپ تاپ و نحوه ی رفع ایراد و تعمیر – مقاله ی شماره ۱

سیستم خنک کننده ی لپ تاپ

از این پس می خواهیم در سایت مقالات آموزشی ای، برگرفته از تجربیات مهندس مسعود ادهمی یکی از تعمیرکاران با تجربه ی لپ تاپ قرار دهیم.

یکی از نکاتی که کاربران با آن روبرو می شوند خاموش کردن (Shut down) خود به خود و ناگهانی لپ تاپ (LAPTOP) یا پی سی (PC)  می باشد.

در این مطلب قصد داریم که دلایل این امر را روشن کرده و موارد خطرناک را گوشزد نموده و راه حلهای رفع را بیان نماییم.

ایراد در سیستم خنک کننده

یکی از دلایل اصلی در خاموش شدن لپ تاپ ایراد در مدار خنک کننده ی لپ تاپ می باشد. در ادامه به صورت کامل سیستم خنک کننده را برای شما شرح خواهیم داد.

سیستم خنک کننده ی لپ تاپ و اجزای آن

  1. فن (Fan)
  2. لوله های انتقال حرارت ( هیت سینک Heat sink )
  3. رادیاتور
  4. اتصالات به بدنه و مادربرد

 

خرابی در هر کدام از اجزای فوق می تواند باعث خاموش شدن لپ تاپ در حین کار گردد.

بعضی از مراجعین محترم می گویند که ما با این نوت بوک راحت کارهای روزمره را انجام میدهیم ولی تا برنامه ی خاصی را باز می کنیم خاموش می کند.

بر روی مادربرد و در داخل سی پی یو، سنسوری قرار دارد که درجه ی حرارت پردازنده ی لپ تاپ را کنترل کرده و در صورتی که پردازنده یا چیپهای موجود بر روی مادربرد به درجه ی خاصی از حرارت برسند سریعا دستور خاموش کردن را صادر می کند.

دلیل این کار این است که به چیپ ها و یا پردازنده (CPU) آسیبی نرسد.

اگر این مورد طولانی مدت شود و مثلا چند هفته دستگاه لپ تاپ به صورت متوالی به صورت ناگهانی و خود به خود خاموش گردد و کاربر هر بار لپ تاپ را روشن کرده و به کار ادامه دهد، باعث آسیب رسیدن جدی به چیپ و مادربرد می شود .

تعمیر لپ تاپی که به چیپ آن آسیب رسیده هزینه ی کمی ندارد. پس اگر دیدید که لپ تاپتان یا کامپیتور رومیزی شما خود به خود خاموش کرد حتما دستگاه را برای سرویس به نزدیک ترین و مطمئن ترین مرکز معتبر تعمیرات لپ تاپ برده و به متخصص اعلام نمایید که بررسی نماید آیا علت خاموش کردن از سیستم خنک کننده می باشد یا خیر.

مرکز تعمیرات لپ تاپ ادهمی در سریع ترین زمان ممکن ایراد یابی نموده و نوت بوک شما را سرویس کامل می نماید و از سیستم خنک کننده ی آن رفع ایراد نموده و آن را تعمیر می نماید.

به دلیلی که در بالا ذکر شد، ممکن است لپ تاپ در زمانی که تحت فشار نباشد بدون خاموش کردن کار کند و درست زمانی که روی پردازنده یا چیپ های دستگاه بار کاری قرار داده می شود، به علت نقص در سیستم خنک کنندگی آن ، گرما به بالاتر از حد استاندارد تعریف شده برای لپ تاپ می رسد و باعث خاموش شدن ناگهانی آن می شود.

دلایل ایراد در سیستم خنک کننده ی لپ تاپ متعدد می باشند که به بیان رایجترین هایشان می پردازیم:
.  خاک گرفتگی دستگاه که باعث مسدود شدن جریان هوا شده و روند خنک کنندگی را مختل می نماید.

.  از کار افتادن فن (خراب شدن فن) یا کارکرد غیر صحیح آن. به عنوان مثال برای خنک کردن دستگاه نیاز است که فن تعداد ۲۰۰۰ دور در دقیقه بچرخد. اما فن خراب ممکن است تعداد دور خیلی کمتری بچرخد و نتواند خنک کنندگی را به صورت کامل انجام دهد.

.  خرابی هیت سینک. در اغلب هیت سینکها گاز در جریان است که انتقال حرارت به رادیاتور با سرعت بیشتری انجام گیرد. در بعضی موارد مشاهده گردیده که بر اثر ضربه یا موارد مشابه لوله های هیت سینک سوراخ شده و این گاز تخلیه گردیده. در این صورت حرارت کامل به رادیاتور منتقل نگردیده و خنک کنندگی با مشکلی جدی مواجه می گردد.

.  خشکی و از دست رفتن خاصیت خمیر یا پد سیلیکونی که در زیر به آن پرداخته خواهد شد.

.   مسدود شدن راه های انتقال هوا. مانند اینکه شما لپ تاپ خود را روی پتو یا روی فرش قرار دهید. این کار باعث می شود که منافذ زیر لپ تاپ که جهت انتقال هوا می باشند گرفته شوند و عملکرد مدار خنک کننده ی لپ تاپ با مشکل جدی مواجه گردد.

 

فن های لپ تاپها منحصر به فرد بوده و فن دستگاه های مختلف معمولا به هم نمی خورد. سخت افزار ادهمی دارای آرشیو کاملی از فن های انواع لپ تاپ ها می باشد که در صورت نیاز به تعویض با کمترین هزینه فن تعویض می گردد. در بسیاری از موارد هیت سینک لپ تاپ به علت باز شدن توسط افراد غیر متخصص دچار آسیب دیدگی می گردد. به همین دلیل بهتر است که سرویس لپ تاپ توسط افراد با تجربه انجام گیرد.

یکی از مهمترین موارد در سیستم خنک کننده ی لپ تاپ این است که بین چیپها و CPU برای اتصال با هیت سینک خمیر یا پدی از جنس سیلیکون قرار داده می شود که حرارت تولید شده را به Heat sink منتقل کند تا سیستم خنک کننده بتواند نوت بوک را خنک نگه دارد. خمیر سیلیکون دارای انواع مختلف می باشد و به مرور خاصیت خود را از دست داده و خشک می شود، که این امر آسیب جدی ای به خنک نگه داشتن لپ تاپ می رساند. پیشنهاد سخت افزار ادهمی این است که شما بهتر است بستگی به مقدار استفاده و مکان استفاده از بابت گرد و خاک بین ۶ ماه تا یکسال دستگاه خود را سرویس نمایید.

سرویس لپ تاپ

مرکز تعمیرات لپ تاپ ادهمی در سرویس لپ تاپها با استفاده از بهترین خمیر سیلیکون های موجود در بازار که دارای درصدی از آلیاژ نقره ( جهت انتقال بهتر حرارت ) می باشند، باعث عملکرد بهتر سیستم خنک کننده و آسیب ندیدن لپ تاپ می گردد.

 

جهت مشاوره ی رایگان با متخصصین ما در مجموعه تماس حاصل نمایید.